Vloerverwarming

Laag temperatuur verwarmingssysteem
Vloerverwarming is een zogenaamd Laag Temperatuur Verwarmingssysteem (LTV). Dit betekent dat het toegepast kan worden bij installaties die uitgaan van een aanvoertemperatuur die lager is dan 55°C. Hr-ketels halen bijvoorbeeld alleen hun hoge rendement als zij niet boven deze aanvoertemperatuur komen. Warmtepompen, zonneboilers en andere alternatieve warmteopwekkers presteren bij een laagtemperatuur verwarmingssysteem optimaal en zijn daardoor uitstekend te gebruiken bij vloerverwarming.

Renovatie en vloerverwarming
In de bestaande bouw is het vaak lastig om vloerverwarming aan te leggen, omdat er onvoldoende hoogte is. Een goede oplossing hiervoor is om de vloerverwarmingsbuis in de afwerkvloer te frezen. Dit is relatief eenvoudig voor ons en u hebt de ideale verwarming. Houten vloeren in oude bestaande huizen en vloerverwarming gaan eigenlijk niet samen en wij adviseren u om hier convectors of Fancoil units toe te passen. Fancoil units zijn uitermate geschikt voor vertrekken waar zowel ventilatie, koeling als verwarming is gewenst.

Voordelen vloerverwarming:

Kostenbesparend: De ideale ruimtetemperatuur ligt bij een juist gebruik van vloerverwarming 1 tot 2 graden lager dan bij andere verwarmingssystemen. Dat vermindert het energieverbruik al met 5 tot 6%. In combinatie met een Hr-ketel stookt u nog eens 10 tot 15% zuiniger. Comfortabeler: Vloerverwarming bestaat voor een groot gedeelte uit stralingswarmte en wordt daardoor als aangenamer ervaren. Geen last van luchtcirculatie en tochtschijnselen. Gezonder: De luchtvochtigheid heeft een constante kwaliteit. Er is weinig stofcirculatie, minder kans op huisstofmijt en onaangename geuren.Ruimtebesparend: Meer ruimte door het ontbreken van verwarmingselementen. Veiliger: Geen gevaar voor stoten of branden aan radiatoren. Stijlvoller: Geen ontsierende leidingen, radiatoren, convectors of andere verwarmingselementen.

Dit is een voorbeeld van een groepsverdeler voor de vloerverwarming.

vloerverwarming