Ventilatiesystemen

Woningventilatie
Er zijn diverse oplossingen mogelijk om uw woning te voorzien van verse lucht, terwijl het weining energie kost. Ook bij het dichtmaken van spleten of raamroosters in oude huizen, is het aan te raden voor een nieuwe vorm van ventilatie te kiezen, zoals onderstaande:

  • WTW installatie voor de gehele woning: een uitgebalanceerd ventilatiesysteem dat zorgt voor continu afzuigen en toevoeren van verse lucht.
  • Decentraal ventilatiesysteem: omdat het in bestaande bouw vaak lastig is een nieuw, compleet ventilatiesysteem aan te leggen, is het ook mogelijk zonder veel hak-en breekwerk de lucht per vertrek te verversen, al dan niet met WarmteTerugWinning.
  • Badkamer- of toiletventilatie: een afzuigventilator in de badkamer of het toilet zorgt ervoor dat de vochtige of vieze lucht mechanisch wordt afgezogen, om condensvorming en stank te voorkomen.
  • Centrale afzuiginstallatie: een energiezuinige ventilatiebox zorgt voor centrale afvoer van lucht in meerdere vertrekken, zoals badkamer en toilet. De box kan bijvoorbeeld op zolder gemonteerd worden en er is maar een dakdoorvoer nodig. Dit minimaliseert ook het geluidsniveau.
  • Muur- of raamventilatie: decentraal ventileren kan ook via muur- of raamventilatie. Hiervoor zijn verschillende modellen op de markt verkrijgbaar.

Bedrijfsventilatie
Aan ventilatie in bedrijven of openbare gebouwen worden hogere eisen gesteld, maar ook hier zijn diverse oplossingen in combinatie met verwarming of WarmteTerugWinning mogelijk. Pas als er toevoer plaatsvindt van verse lucht en afvoer van vervuilde lucht, is er sprake van ventilatie. Dat geldt dus niet voor luchtgordijnen en luchtverwarmers. Goede ventilatie kan op verschillende manieren.     Wij kunnen u uitstekend adviseren, met een gezonde werkomgeving voor u en uw personeel als resultaat.

Filters

WTW installaties zijn voorzien van filters en deze zijn erg belangrijk voor de goede werking van de installatie. De filters kunnen niet handmatig worden gereinigd, dit in tegenstelling tot wat de fabrikanten vertellen. Door filters uit te wassen of met de stofzuiger schoon te maken wordt de structuur van het filterdoek beschadigd en kunnen bacterien en stof de woning worden ingeblazen.

Voorkomen van Gezondheidsklachten
Deze filters dienen 2 keer per jaar te worden vervangen om de volgende redenen:

  • Stof en bacteriën worden tegengehouden
  • Behoud van redement van de ventilatiebox
  • Schoonhouden van de luchtkanalen
  • Optimale luchtvochtigheid

Wanneer wij bij u een WTW installatie monteren, krijgt u van ons automatisch een onderhoudscontract.

ventilatie