Wel of geen een nieuwe cv-ketel?

Een cv-ketel is nog steeds de meest voorkomende verwarming voor woningen en kantoren. De installatie ervan is snel en efficiënt gerealiseerd en de kosten zijn betrekkelijk laag, maar de overheid wil Nederland van het gas af. Wat nu? Geen nood, wij hebben voor elke situatie een verwarmingsoplossing die bij je past.

Toekomstbestendigheid

Volgens het Klimaatakkoord kan in principe na 2050 niemand meer koken of verwarmen op aardgas. Omdat een cv-ketel gemiddeld zo’n 15 jaar meegaat, is het nu nog niet te laat om een nieuwe aan te schaffen. Het grote voordeel is dat een cv-ketel in ieder type woning geplaatst kan worden, zonder dat er grote aanpassingen aan de woning nodig zijn. Bovendien zijn cv-ketels de laatste jaren steeds energiezuiniger geworden, en kun je met een nieuw model al snel tot 15% op je energiekosten besparen ten opzichte van een verouderde versie.

Hybride cv-ketel als overstap

Een hybride cv-ketel is een slimme combinatie tussen een HR-ketel en een elektrische warmtepomp. Hierbij gebruikt de warmtepomp energie uit de lucht of de bodem om de woning te verwarmen. Wanneer er meer energie nodig is, dan helpt de cv-ketel een handje. Zo verbruik je veel minder gas dan bij een conventionele variant en ben je toch al energiezuinig bezig.

Wil je nu al voorsorteren op een gasloze woning? Dan informeren wij je graag over onze duurzame warmtepompen voor verwarmen en koelen.

Wil je goed geadviseerd worden om de juiste keuze te kunnen maken? Bel of mail ons dan voor een afspraak in onze showroom.

Kies voor Van den Broek

Wanneer u kiest voor een nieuwe CV-ketel of het onderhoud daarvan, dan kiest u voor Van den Broek Installatiewerken. Dit neemt een aantal voordelen met zich mee. Wij sommen er een aantal voor u op.

Direct sparren over onze mogelijkheden?

Scroll naar boven