Mechanische ventilatie voor een gezond binnenklimaat

De lucht in je huis of kantoor is belangrijk voor je gezondheid, want schimmels, tabaksrook en fijnstof kunnen serieuze gezondheidsklachten veroorzaken. Denk hierbij aan hoofdpijn, chronische verkoudheid, benauwdheid of slijmvorming. Daarom is goed ventileren noodzakelijk. Toch mankeert daar in veel gebouwen nog iets aan, maar wij installeren verschillende soorten mechanische ventilatie die dit probleem oplost.

Ventileren en isoleren

Al tientallen jaren wordt er in woningen, bedrijfspanden en openbare ruimten verplicht mechanische ventilatie geïnstalleerd. Dit komt doordat gebouwen steeds beter geïsoleerd zijn en het belang van frisse lucht steeds duidelijker is geworden. Bij openbare gebouwen en bedrijfspanden zijn de hieraan gestelde eisen zelfs nog hoger dan bij woningen. Afhankelijk van je wensen kun je kiezen uit de conventionele centrale mechanische ventilatiesystemen, warmte terugwin-installaties (wtw) en vraag gestuurde wtw-installaties. De wtw unit heeft hierbij de laatste jaren flink aan populariteit gewonnen.

Wtw unit

Het grote verschil tussen een wtw unit en conventionele mechanische ventilatie zit in het behoud of het verlies van warmte. Een wtw unit verwarmt de vers binnengezogen buitenlucht met de afgevoerde vervuilde lucht. Hierdoor gaat het wooncomfort omhoog én bespaar je op je verwarmingskosten. Conventionele mechanische ventilatie zuigt onverwarmde buitenlucht naar binnen, waardoor het binnen afkoelt.

De vraag gestuurde wtw-unit bepaalt aan de hand van CO2-metingen in de verschillende ruimten en de relatieve luchtvochtigheid in de badkamer, waar en hoeveel er geventileerd moet worden. Zo brengt het de lucht automatisch op een vooraf ingesteld, optimaal niveau, zonder dat jij daar iets voor hoeft te doen.

De voordelen?

Wanneer u kiest voor mechanische ventilatie installatie neemt dit een aantal voordelen met zich mee. Wij sommen er een aantal voor u op.

Direct sparren over onze mogelijkheden?

Scroll naar boven