Waarom kies je voor een warmtepomp?

Met een warmtepomp kun je op een duurzame manier je woning of bedrijfspand verwarmen en warm water tappen. Hiermee verlaag je de energierekening, verhoog je het energielabel van het gebouw, word je zelfvoorzienend en ben je milieubewust bezig.

Besparen op energiekosten

Een warmtepomp haalt energie uit lucht, water of bodem, waarna deze gebruikt wordt om je woning of bedrijfspand te verwarmen, maar ook om warm water uit de kraan of douche te krijgen. Door dit principe kun je flink op de kosten voor verwarming besparen, want er is geen gas meer nodig.

Is een warmtepomp ook voor mij geschikt?

Of jouw woning of bedrijfspand hiervoor geschikt is blijkt uit een aantal factoren. Zo zijn de isolatiewaardes, de vloeroppervlakte, het aantal kamers en het type radiatoren zaken die wij eerst willen weten voordat we jou een advies uit kunnen brengen.

Koelen

Een extra functionaliteit van een warmtepomp is dat deze in de zomer kan koelen. Bij een installatie die bodemwater als warmtebron gebruikt wordt de warmte uit het huis of het bedrijfspand teruggevoerd naar de bodem. Een andere mogelijkheid is dat de werking omgedraaid wordt. Hierdoor wordt het water gekoeld in plaats van verwarmd.

Hybride warmtepomp

Dit is een combinatie van een warmtepomp en een HR-ketel. Hiermee heb je onder alle omstandigheden behaaglijke warmte in je huis of bedrijfspand, ook als de warmtelevering van de warmtepomp even niet toereikend is.

Onze expertise

Wij hebben tientallen jaren ervaring met het installeren van warmtepompen en weten alles van grondwaterbronnen. Dit maakt ons een echte specialist. Over ons wordt gezegd dat wij één van de weinige installatiebedrijven in Nederland zijn die een warmtepomp wel echt goed werkend maakt. Ben je dus op zoek naar een betrouwbare installateur voor het duurzaam verwarmen en koelen van je woning of bedrijfspand? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een adviesgesprek.

Wat zijn de voordelen?

Wanneer u kiest voor een warmtepomp neemt dit een aantal voordelen met zich mee. Wij sommen er een aantal voor u op.

Direct sparren over onze mogelijkheden?

Scroll naar boven