Warm water door de zon
Wil je op een duurzame manier tapwater verwarmen en ook nog eens bezuinigen op je gasrekening? Dan kies je voor een zonneboiler. Deze levert namelijk warm water voor badkamer, keuken of zwembad door de energie van de zon. Een zonneboiler is daarmee een duurzame oplossing en een goede stap richting een gasloze woning of bedrijfsruimte. Dus goed voor het milieu en goed voor je portemonnee.
Zonneboiler in zomer en winter
Een zonneboiler bestaat uit een zonnecollector op je dak en een voorraadvat voor het warme water vlakbij de cv-ketel of warmtepomp. Bij fel zonlicht in de zomer kan een zonnecollector het water tot maar liefst 90°C opwarmen. In de winter lukt dit niet, maar dat betekent niet dat je onder een koude douche komt te staan. De cv-ketel of warmtepomp warmt het water dan namelijk nog verder op. Meestal wordt de warmte gebruikt voor het verwarmen van tapwater, maar door de verbeterde rendementen worden zonneboilers ook steeds vaker gebruikt ter ondersteuning van de centrale verwarming.
Bestaande bouw en nieuwbouw
Een zonneboiler kan zowel in bestaande bouw als in nieuwbouw toegepast worden, want een zonnecollector past op bijna ieder dak en de aanpassingen aan het gebouw zijn minimaal. Je hebt natuurlijk wel vlakbij de cv-ketel of warmtepomp ruimte nodig voor het voorraadvat. Heb je ook zonnepanelen voor stroom? Kies dan een vlakke zonnecollector die hetzelfde formaat heeft als de zonnepanelen.
Vlakke zonnecollector of heatpipes
Als het formaat niet belangrijk is, maar je vooral een hoog rendement wilt, dan zijn heatpipes een goede oplossing. Dit zijn dubbelwandige vacuümbuizen die een hogere warmteopname hebben dan vlakke zonnecollectoren en zelfs bij lage temperaturen zeer effectief zijn.
Wil je goed geadviseerd worden of een zonneboiler ook voor jou een oplossing is? Bel of mail ons dan voor een afspraak in onze showroom.
De voordelen?
Wanneer u kiest voor een zonneboiler neemt dit een aantal voordelen met zich mee. Wij sommen er een aantal voor u op.
- Eindeloze energie
- Géén Co2 uitstoot
- Integratie in bestaand systeem
- Hoog rendement
Direct sparren over onze mogelijkheden?